Redirectioneaza

#1

Persoane Fizice - 3.5% din IMPOZITUL PE VENIT

De ce să faci asta?

Deoarece este gratuit și transparent, iar consecințele acțiunii tale vor fi vizibile în proiectele noastre. Dacă nu redirecționezi, suma va fi alocată automat către Bugetul General Consolidat, iar destinul banilor nu va fi cunoscut și nu vei avea control asupra modului în care vor fi cheltuiți.

Cât de mult ajută 3.5%?

Poate părea un procent mic, dar haide să calculăm:

La un salariu lunar brut mediu de 8000 lei, impozitul pe venit de 10% reprezintă 800 lei. Din aceștia, 3,5% înseamnă 28 lei pe lună. În 12 luni, acest lucru înseamnă 336 lei de la fiecare persoană.

Este esențial să ne gândim la impactul acestor sume în proiectele noastre și în comunitatea noastră în ansamblu.

Cât te costă să redirecționezi?

Redirecționarea este complet gratuită prin „Formularul  230”

#2

Persoane Juridice - 20% din IMPOZITUL PE PROFIT sau VENIT

Ce înseamnă pentru tine 20% din impozit?

20% este o facilitate fiscală care oferă persoanelor juridice posibilitatea de a sprijini o cauză care se aliniază cu valorile și cultura organizației lor, prin redirecționarea unei părți din impozitul pe venit (trimestrial) sau din profit (anual). Această redirecționare este realizată printr-un contract de sponsorizare între beneficiar (în acest caz, Asociația Noi Toți) și sponsor (persoana juridică).

Persoanele juridice vor plăti impozitul în întregime, însă un procent de 20% din suma totală poate fi direcționat către o entitate non-profit, precum și Asociația Noi Toți.

Prin sponsorizarea noastră, alegi să sprijini unul dintre proiectele noastre!

Cum procedezi?

Conform prevederilor Ordin 1679/2022, compania ta are posibilitatea să direcționeze 20% din impozitul pe venit sau profit către unul sau mai multe ONG-uri, într-un interval de 6 luni de la depunerea declarației pe profit. Astfel, completezi:

  • contractul de sponsorizare (pe care îl trimiţi către noi pe email la office@noitoti.ro sau fizic la str. Vestului nr. 43 Boldesti-Scaeni, Prahova şi
  • formularul 177 „Cerere privind redirecţionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor” (se completează şi se editează cu ajutorul programului de asistenţă, asigurat gratuit de către ANAF),

în acest mod, vom primi suma pe care ai specificat-o în formular, sumă care provine din taxele deja plătite de companie.

Cum completezi formularul 177?

Iată ce trebuie să completezi:

  1. La secțiunea II a formularului, Redirecționarea impozitului pe profit/venit”, bifează căsuța 1: „Sponsorizare către entități persoane juridice fără scop lucrativ
  2. La secțiunea II, „Date de identificare a beneficiarului”, include informațiile de mai jos:

Asociatia Noi-Toti

Cod de identificare fiscală: 44158542

Judeţ: Prahova

Localitate: Boldesti-Scaeni

Cod poṣtal: 105300

Stradă ṣi număr: CALEA UNIRII NR. 305A

Telefon: 0723 144 024

Email: office@noitoti.ro

Cont bancar (IBAN): RO77 RNCB 0205 1704 5567 0001

Cine poate dona 20%?

Plătitorii de impozit pe profit

Conform legislației, contribuabilii care efectuează sponsorizări pot beneficia de o reducere a impozitului pe profit datorat către bugetul de stat. Această reducere poate ajunge până la 0,75% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Orice sume care rămân neutilizate într-un an fiscal, deoarece depășesc limita minimă care poate fi scăzută din impozitul pe profit, pot fi reportate și deduse în următorii 7 ani consecutivi.

Plătitorii de impozit pe venit

Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări pot, conform legii, beneficia de un credit fiscal în valoare de 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care au efectuat sponsorizarea în susținerea organizațiilor non-profit.

Procedura de calcul este similară.

Scroll to Top